Składniki (dla 2 osób) 2 x 100 ml kawy 200 ml gorącej czekolady 1 duża szczypta przyprawy piernikowej 40 ml pianki mlecznej Cukier do smaku 1-2 pierniczki do dekoracji Przygotowanie... czytaj więcej →
Składniki (dla 1 osoby) 45 ml mocnego espresso 1 łyżeczka kremu z orzechów laskowych 1 łyżeczka miodu Szczypta imbiru Szczypta kardamonu Mleko i pianka mleczna Przygotowanie Wymieszaj krem z orzechów... czytaj więcej →
Składniki (dla 4 osób) 2 x 35 ml mocne Espresso 1 łyżka oliwy z oliwek 500g białych i różowych winogron 150 ml słodkiego białego wina (Sauternes lub Gewürztraminer) 3 laski... czytaj więcej →
Składniki (dla 1 osoby) 45 ml espresso Lemoniada kostki lodu Przygotowanie Przygotuj wysoką szklankę. Wypełnij ja kostkami lodu. Wlej gazowaną lemoniadę, tak by wypełniła szklankę w dwóch trzecich. W szklane... czytaj więcej →
Składniki (dla 1 osoby) 110 ml kawy ½ łyżeczki cukru 25 ml mleka 1 łyżeczki słodkiej bitej śmietany 20 ml adwokata 1 kulka lodów waniliowych Adwokat do wykończenia Przygotowanie Umieść... czytaj więcej →
Składniki (dla 1 osoby) 2 x 45 ml mocnego espresso Urządzenie do robiena bitej śmietany (syfon) 350 ml śmietany 10 ml słodkiej wody (przygotowana pół na pół woda i cukier)... czytaj więcej →
Składniki (dla 1 osoby) Świeże mleko Syrop jabłkowy (20 ml / 0. 7 uncji) Syrop cynamonowy (10 ml / 0. 35 uncji) 2 duże szczypty mielonego imbiru Przygotowanie Wlej syrop... czytaj więcej →
Składniki (dla 1 osoby) 45 ml espresso Kostki lodu Lemonka 1 łyżeczka cukru Przygotowanie Kostki lodu i cukier umieść w shakerze. Dodaj wiórki ze skórki limonki. Przygotuj espresso i dodaj... czytaj więcej →
Składniki (dla 1 osoby) 45 ml espresso 1 Sanbittèr (97 ml) 40 ml Baileys 4 kostki lodu Przygotowanie Umieść wszystkie składniki w blenderze i miksuj do uzyskania jednolitej kremowej konsystencji.... czytaj więcej →
Składniki (dla 1 osoby) 25 ml ristretto Przygotowanie Umieść wstępnie ogrzaną filiżankę do espresso pod wylewką kawy. Przygotuj ristretto ustawiając ilość wody na 25 ml. Wskazówki dotyczące podawania Wstępnie ogrzana... czytaj więcej →
Składniki (dla 1 osoby) 45 ml espresso Campari lub Red Bols Lemoniada Kostki lodu Przygotowanie Przygotuj wysoką szklankę i wypełnij ją kostkami lodu. Dodaj 20 ml Campari a następnie lemoniadę.... czytaj więcej →
Składniki (dla 1 osoby) 45 ml espresso 10 ml sosu czekoladowego Mieszanka pieprzu kolorowego w ziarnach Przygotowanie Wlej sos czekoladowy do filiżanki espresso tak aby zakryć całe dno i oprósz... czytaj więcej →